Joga radionica - pokreni se na krilima disanja | Yoga Studio

Joga radionica – pokreni se na krilima disanja

twitter facebook

Kako do dobre održive joge

Danas je više nego uobičajno da se u vežbanju joge prenaglašava pokušaj da se postigne savršena poza kroz idealno poravnanje mišićnoskeletnog sistema dok se, pritom, besumučno ignorišu stvarne potrebe celog tela i duha.

Pretpostavka je da je to ono što će vam doneti – navodno jednoga dana – sveopšte i trajne blagodeti za kojima žudite. Naravno, to se nikada ne desi, osim na trenutke, što može da bude ekstra povod da zaključite i poverujete kako ste, ipak, na dobrom putu i tako legitimišete želju da nastavite sa pogrešnim pristupom.

Iz perspektive optimalnog poravnanja, jogički proces usklađivanja koji omogućava da se optimalno poravnanje pravilno razume, pre svega, mora da bude nadasve jedno uzbudljivo i radosno iskustvo, a ne mučenje i krvava borba.
Pored poznavanja i veštine u primeni pokretnih principa poravnanja, vaš unutrašnji mentalni stav je svakako presudan u tome.

Joga radionica – pokreni se na krilima disanja je osmišljena tako da vam omogući da steknete novu perspektivu i razumevanje univerzalnih pokretnih principa na kojima se vežbanje joge zasniva i, što je daleko važnije, da naučite kako da ih praktično primenite i integrišete ne samo na joga prostirci, već i u životu kroz način na koji koristite svoje telo, disanje i um.

Prema tome, naučite kako da brinete o sebi da biste mogli da budete svoj najbolji joga učitelj.

Šta ćete dobiti?

Ukratko:

  1. Destilovane informacije u primenljivom kontekstu o ključnim principima kako se radi smislena joga. Joga koju ćete doista voleti da vežbate i sa kojom ćete zagarantovano stići do optimalnog poravnanja tela, disanja i uma u odnosu prema inteligentnoj kreativnoj životnoj energiji.
  2. Praktični (pokazni) način kako da sve te vitalne informacije otelotvorite na joga prostirci, pre svega.
  3. Pouzdanje da ste sposobni da budete svoj najbolji učitelj od samog starta

Prednosti:

Prednost ove joga radionice je u tome što vam ne nudi još jedan tuđi način na koji treba da radite jogu. Umesto, uči vas kako da uz pomoć prirodnih obrazaca poravnanja radite jogu na smislen način. Način koji ćete uvek voleti.

Kome je namenjena radionica?

Namenjena je svima koji imaju iskrenu želju i nameru da nauče kako se radi autentična joga na svojstven način. Bez obzira kojim stilom joge se bavite ovaj kurs će vam poslužiti kao svojevrsni katalizator promene i progresa.

Program:

Program ove radionice se sastoji iz dva dela:

U prvom delu naglasak je na teoretskom objašnjenju osnovnih principa poravnanja. Ključne teme su:

  • Prirodno disanje i disanje u asanama – Obrazac „pupčanog zračenja“
  • Balansiran odnos sa zemljom i gravitacijom
  • Poravnanje iznutra ka spolja i učenje da slušate unutrašnji glas, ili mudrost tela
  • Učešće svih telesnih sistema
  • Centriranje u ovde/sada – stavljanje joge u realnu perspektivu

Drugi deo je baziran na praktičnoj primeni tih istih esencijalnih principa. I on se sastoji od 7 koraka učenja.

U prvom koraku naglasak je(kroz specifične varijacije asana i verbalne instrukcije ) na vežbanju koje ne kompromituje prirodni tok disanja.

U drugom koraku učite ispravno pozicioniranja u odnosu na zemlju i delovanje gravitacije. To što radite u ovom koraku mora da opravda jedan od esencijalnih svrha vežbanja, a to je otvaranje disajnih prostora tako da celo telo može da pleše u oscilirajućem ritmu.

U trećem koraku učite srce tehnike, tj. kako da obezbedite integritet kičme uvek i u svim pozama.

U četvrtom koraku naglasak je u povezivanju centra sa udovima i obrnuto uz pomoć obrasca pupčanog zračenja. Tu učite kako da probudite urođenu sposobnost kretanja – iznutra ka spolja, kao ljudska zvezda – sa lakoćom i integritetom. U petom koraku namera je da izbalansirate mišićno skeletni sistem sa fluidnim i organskim sistemom. U šestom koraku učite finese poravnanja. Zapravo, učite da primenite sve prethodne korake simultano. U sedmom koraku učite praktikovanje joge u originalnom kontekstu.

Struktura:

Struktura ove radionice je kombinacija predavanja, razgovora i praktične primene.

Ukoliko ste voljni da uz pomoć ovog jedinstvenog kursa pronađete suštinski smisao joge i naučite način kako da ga otelotvorite kako u asana praksi tako i u životu pridružite nam se. Ne oklevajte.

Uslov za učešće na kursu je da jogu vežbate najmanje šest meseci.

Lokacija:

Fiskultura Fitnes centar, Shiva shakti joga studio u Grčića Milenka 63a.

Cena:

Cena radionice je 60 eur. Ukoliko uplatite kompletan do prvog juna, ostvarujete popust od 10%.

Termin:

1. – 2. jul 2017. Ukupno 14 sati efektivnih sati. Raspored: subota i nedelja od 9:00 do 17:00.

Rezervišite svoje mesto što pre pozivom na tel: 063 8250 657
ili putem e-maila: kontakt@shivashakti.rs

Kurs vodi učitelj joge Peđa Gnjatić.

Više o Peđi pogledajte ovde