Istraživački joga pohod Rtanj - Udahnite energiju Rtnja | Yoga Studio

Istraživački joga pohod Rtanj – Udahnite energiju Rtnja

twitter facebook

O RTNJU

Piramidalna misteriozna planina Rtanj već godinama privlači kako eminentne stručnjake tako i radoznalce najrazličitijih profila i sklonosti. Sada je jasno da je ovo tek početak traženja „duha u boci“, ukoliko ste u stanju da zamislite Rtanj kao ogromnu flašu. Jer, duh je, očigledno, sakriven unutra…

Nakon višegodišnjih snimaka PIP sistemom profesor dr Ljubo Ristovski zaključio je da je Rtanj energopotentan geološki sistem. U isto vreme inženjer Goran Marijanović tvrdi da je ova planina multidimenzionalni rezonator suptilnih energija. A akademik Miloš Grozdanović Rtanj doživljava, slikovito, kao odvRTANJ i zavRTANJ planete Zemlje. A Spasoje Vlajić je rekao: „Rtanj je oličenje jedinstvene planine. On, očigledno, ima svoju skrivenu suštinu, svoj poseban život, narav, nepresušne tajne, velelepan sklad i neku začuđujuću lepotu i čudesnu privlačnost, iz koje vreba ono pritajeno i nepoznato. Upravo zato Rtanj podjednako privlači umetnike i mistike, naučnike i običan svet željan neobičnih doživljaja. Na kraju, ali ne i poslednje: ova planina je definitivno mesto koje pruža idealne uslove za odmor i poboljšanje zdravlja“.

To je taj razlog ZAŠTO treba da idete na istraživački joga pohod Rtanj.

Da se pohod ne bi sveo samo na radoznalo priželjkivanje neobičnih doživljaja, kao što je to slučaj kod mnogih onih koji posećuju Rtanj, naša prevashodna namera je da iskoristimo pohod u pročišćavajuće svrhe.

PRIMARNI CILJ

Nekada davno, za razliku od danas, joga se praktikovala na moćnim tačkama prirode. Na takvim mestima su se podizale kolibe, a posle i hramovi (ili svetilišta), i to sve sa jednim primarnim ciljem: da se stvori kontekst koji je pomagao jogijima da uspostave što bolje unutrašnje uslove – miran um, harmonične emocije i opušteno i energizovano telo – koji će delovati kao katalizatori u procesu pročišćenja i razvoja istih.

Tako, kao pravi istraživači i mi smo izabrali Rtanj upravo u tu svrhu, a to je da pospešimo sopstveni pročišćavajući i razvojni proces i, dakako, doprinesemo opštem afirmativnom projektu istraživanja Rtnja za buduće generacije.

RASPORED ISTRAŽIVAČKIH JOGA AKCIJA

Petak

(priprema za pohod I)

18:00 Samoistraživački rad 5 in 1 (isceljujući spontani ples, moćno ritmično dijafragmično disanje, joga, isceljujuće hodanje i vođena meditacija)

20:30 večera

Subota

(priprema za pohod II)

7:00 energizujuća vinyasa joga
8:30 doručak
9:00 uspon na Rtanj…
Važna napomena: Nakon što se popnemo na čuveni šiljak, tj. vrh, sledi: okrepljujuća joga, glavna pročišćavajuća disajna praksa (jedna od najmoćnijih pranayama) i meditacija.
16:00 povratak u bazu (RadGost)
Nakon povratka, možete da se kupate u obližnjem jezeru, relaksirate u predivnoj okolini, odmarate, družite i razmenjujete iskustva.
18:00 večera

19:00 Isceljujuće hodanje i meditacija na “svetilištu” jednoj od najmoćnijoj energetskoj tački na Rtnju.

Nedelja

8:00 Samoistraživački rad 4 in 1 (isceljujući spontani ples, moćno ritmično dijafragmično disanje, joga, produžena relaksacija i vođena meditacija)

10:00 doručak

11:00 Zatvaranje istraživačkog pohoda

CENA:

75 eur

REZERVACIJA

35 eur. U slučaju otkazivanja, može se preneti na drugu osobu a u protivnom se zadržava.
Ostatak (40 eur ) se uplaćuje na licu mesta.

Aranžman obuhvata smeštaj u Pansion Radgost (više: ovde)  na bazi polupansiona i istraživačke joga aktivnosti s Peđom.

U cenu nije uračunat prevoz.

Pomoći ćemo vam u organizaciji prevoza (raspoređivanje onih koji nemaju automobile kod onih koji imaju slobodna mesta)

Aranžman počinje 15.9.2017 – petak popodne, a završava se u nedelju u 12:00č.

VODIČI

Peđa Gnjatić – joga aktivnosti
Nataša Janjić – licencirani planinarski vodič

BROJ MESTA JE OGRANIČEN, kontaktirajte Peđu na tel: 063 8250 657, pedja@shivashakti.rs i REZERVIŠITE svoje mesto što pre!

INFORMACIJE I REZERVACIJE:

Peđa Gnjatić
Telefon, Viber: +381 638250657

Uplate iz inostranstva: Uplaćuje se preko WESTERN UNION:
Primalac: Predrag Gnjatić
Adresa: Djure Jaksica 4, Beograd – Srbija
Po uplati poslati PORUKU Pedji putem vibera ili sms-a  sa podacima o uplatiocu, mestu gde je izvršena uplata, kao i KOD/BROJ/ pod kojim se vodi uplata. (dobija se na mestu uplate, nakon transakcije)

Račun za uplatu iz Srbije:
Predrag Gnjatić
Inteza Banka
Broj računa: 160-5100100260185-42

Nakon uplate rezervacije preko računa, potrebno je poslati sms (na broj +381 63 8250657) sa tekstom: Navesti ime i prezime uplatioca, uplaćena rezervacija za joga odmor na Zlataru. Ostaviti kontakt telefon i e-mail.